Tasarımı Kaydet
Kapat
info@farantur.com.tr
0850 733 43 76
Toggle navigation
Anasayfa
Turlar
Hac
Umre
Kurumsal
GALERİ
İLETİŞİM
KONYA - MEVLANA TURUMUZ
150 TL
/ başlangıç fiyatlarıyla
 
  Gidiş - Dönüş : 4 Mart - 31 Aralık
  Kalkış: Manisa
FİYATLAR
Özet
Parkurlar
Konaklama
ZİYARET YERLERİ
Ziyaret Yerleri
1
Konya
Gidiş : 04.03.2020 - Manisa-Konya
Ara Geçiş : - -
Dönüş : 31.12.2020 - Manisa-Konya
Oda Tipi
Yetişkin
0-2 Yaş Çocuk
2-6 Yaş Çocuk
6-12 Yaş Çocuk
Yataklı İndirimi
Öğrenci İndirimli
Engelli İndirimli
00006
150 TL
0
0
0
0
0
0
Previous
Next
KONYA MEVLANA HZ. ve SEMAZEN GÖSTERİLERİ 00tl
Posted by
Tamer ENERGİN
on
Genel
,
Yurtiçi Tur Programları
| KONYA MEVLANA HZ. ve SEMAZEN GÖSTERİLERİ
Bu gün müze olarak kullanılmakta olan Mevlana Dergahının yeri, Selçuklu Sarayının gül bahçesi iken bahçe, Sultan Alaadin Keykubat tarafından Mevlana’nın babası Sultanü’l Ulema Bahaeddin Veled’e hediye edilmiştir. Sultanü’l Ulema 12 ocak 1231 yılında vefat edince türbedeki bugünkü yerine defnedilmiştir. Bu defin gül bahçesinde yapılan ilk defindir. Sultan’ül Ulema’nın ölümünden sonra kendisini sevenler Mevlana’ya müracaat ederek babasının mezarının üzerine bir türbe yaptırmak istediklerini söylemişlerse de Mevlana “Gök Kubbe’den daha iyi türbe mi olur? Diyerek bu isteği reddetmiştir. Ancak kendisi 17 Aralık 1273 yılında vefat edince Mevlânâ’nın oğlu Sultan Veled mevlana’nın mezarının üstünde türbe yaptırmak isteyenlerin isteklerini kabul etmiştir. “Kubbe-i Hadra” Yeşil Türbe denilen türbe dört fil ayağı (Kalın sutun) üzerine 130.000 Selçuki Dirhemine mimar Tebrizli Bedreddin’e yaptırılmıştır.
Bu tarihtensonra inşaat faaliyetleri hiç bitmemiş, 19.y.y. ın sonuna kadar devametmiştir. Mevlevi Dergahı ve türbe 1926 yılında “Konya Asar-ı Atıka Müzesi” adı altında müze olarak hizme başlamıştır 1954 yılında ise müzenin teşhir tanzimi yeniden elden geçilmiş ve müzeni adı “Mevlana Müzesi olarak değiştirilmiştir. Müze alanı bahçesi ile birlikte 65000 m2. İken, yeni istimlak edilerek Gül bahçesi olarak düzenlenen bölümlerle birlikte 18.000 m2. ye ulaşmıştır.
Müzenin avlusuna “Dervişan Kapısı” ndan girilir. Avlunun Kuzey ve Batı yönü boyunca Derviş hücreleri yer almaktadır. Güney yönü, Matbah ve Hürrem Paşa Türbesinden sonra, Üçler Mezarlığına açılan Hamuşun (Susmuşlar) kapısı ile son bulur. Avlunun doğusunda ise Sinan Paşa, Fatma Hatun ve Hasan Paşa Türbeleri yanında Semâhâne ve Mescit bölümleri ile Mevlana ve aile fertlerinin mezarlarının da içerisinde bulunduğu ana bina yer alır. Avluya Yavuz Sultan Selim’in 1512 yılında yaptırdığı üzeri kapalı Şadırvan ile Şeb-i Aruz (Düğün Gecesi) havuzu ve avlunun kuzey yönünde yer alan selsebil adı verilen çeşme, ayrı bir renk katmaktadır.
KİŞİ BAŞI : 00tl (Sabah Kahvaltısı ve Öğle Yemeği Dahil)
ÖZDEMİRLER GÜVENCESİYLE
FARAN TURİZM TÜRSAB A GRUBU 4136’nolu SEYAHAT ACENTASI / ÖZDEMİRLER
Satın aldığınız turu “zorunlu seyahat sigortası poliçesi” ile güven altına alıyoruz.
x
About Us
Contact Us
My Account
My Wishlist
Already Registered
New to Travleu ?
Name or Email
*
Password
*
Remember Me
Lost your password?
update profile
Name or Email
*
Password
*
Remember Me
Lost your password?
update profile
or
Sign in With...
Facebook
Twitter
Google+